Çözüldü Mouse anakartında USB kabloları nereye takılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cengiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 140
  • Etiketler Etiketler
    mouse usb
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cengiz

Gelişen
Eski bir Mouse'um var ona hayat vermek istiyorum. Bu 4 renkli kablonun her birini nereye takmalıyım?

IMG_20250626_125707.webp

IMG_20250626_125638.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi.
  • Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır.
  • Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır.
  • Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır.
  • Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır.
  • Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır.
  • Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır.

Çözüm
@Barış, hocam çok teşekkür ederim, çok araştırdım bulamamıştım. Tekrar bir sorun olursa buraya yazarım.

@Barış, hocam kablolar oturttuğum gibi yerinden geri çıkmakta, yani yerlerini tutmuyorlar ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt