Önerdiğim Linux dağıtımları

Yer
Cintra
1- Garuda Linux (Arch)

Garuda Linux'u önerme sebebim; dağıtımın Btrfs dosya sisteminde bulunan hatayı 1 gün içerisinde fixlemesinden kaynaklanıyor. Arch tabanlı olup bu hatayı tek yaşamayan dağıtım Garuda'ydı. Nereden baksan kral hareket.

2- LMDE (Debian)

LMDE yani Linux Mint Debian Edition versiyonunu önerme sebebim hem paketler Debian sayesinde aşırı güvenilir hem de dağıtımın Debian ve türevlerine göre olan kolaylığından kaynaklanıyor. Eğer ortalama veya düşük seviye bir sisteminiz varsa bence LMDE sizin için en iyi tercih olacaktır.

3- Fedora Linux (Red Hat Enterprise)

Fedora Linux çünkü stabilite tarafında neredeyse Debian tabanlı dağıtımlar kadar stabil ve üstüne paket alımı konusunda Debian kadar yavaş değil. Ayrıca Türkiye forum toplulukları tarafından en fazla yardım alabileceğiniz dağıtımlardan birisidir.

Ek:

4- CachyOS (Arch)

Sırf Kernel kurma kolaylığı ve oyun veya iş bazlı her şeyin Kernel optimizasyonu yapılarak geldiği için öneriyorum. Bi' de seviyorum.

Bu konuda bence hiçbiri, Manjaro'nun eline su dökemez. Kullandığım en kolay, en pratik ve en düzgün dağıtım.
Manjaro bayağı sıkıntılı bir dağıtım. Sadece Flatpak kütüphanesine erişimin var gibi bi' şey. Tabii git clone komutunu kullanabilirsiniz ancak AUR kütüphanesi bence bi' tık daha üstte yer alıyor. Ayrıca Steam tarzı uygulamaların Github versiyonları olmadığı için Flatpak kullanmak zorundasınız ancak Flatpak'ın sunduğu Steam sürümü sorunluydu.

Hocam bi' şeyi ne kadar kolay kullanabiliyorsan o en iyisidir. Bu mantalitayla Linux kullandığım için Arch'ı ve Debian'ı önermedim.

Hocam Debian o kadar da zor bir dağıtım değil. Buglu, sorunlu bir dağıtım da değil. Ayrıca Debian'da en sevdiğim paket yöneticisi "apt" var, istediğini kolayca kurabiliyorsun.

Manjaro bayağı sıkıntılı bir dağıtım. Sadece Flatpak kütüphanesine erişimin var gibi bi' şey. Tabii git clone komutunu kullanabilirsiniz ancak AUR kütüphanesi bence bi' tık daha üstte yer alıyor. Ayrıca Steam tarzı uygulamaların Github versiyonları olmadığı için Flatpak kullanmak zorundasınız ancak Flatpak'ın sunduğu Steam sürümü sorunluydu.
Bana göre yine de evet. Manjaro kullanım kolaylığı açısında çok iyi ve kolay.

Oyunları genelde Lutris'ten oynadığım için hiç Steam ya da başka istemci yüklemediğimden böyle bir sorun olduğunu bilmiyordum ama Arch Wiki'nin dediğine göre Arch için desteği Ubuntu'ya göre iyi değilmiş öyle ve yine de yüklenebiliyormuş.

Manjaro'da program sorunu olduğunu bilmiyordum ama hep AUR'dan yüklüyordum her şeyi. Unity3D, .Net Sdk falan. Her şeyin en son sürümü oluyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt