Önerdiğim Linux dağıtımları

CachyOS'i bilmiyorum ama EndevourOS hakkatten iyi dağıtımdır hocam. Öyle gereksiz kendi yazımları yok. Bir nevi Arch'ın günlük kullanımdaki eksiklerini gidermek için birkaç çözüm eklemişler o kadar. Kaynak kullanımları çok düşük ve Arch deneyimini çok iyi yaşatan bir dağıtımdır.
Endevour Os da yanlış hatırlamıyorsam gereksiz hiçbir şey yoktu neredeyse. Aşırı temizdi.

Endeavour kurduğumda saçma sapan hatalar veriyordu. Belki yanlış kurmuşumdur bilmiyorum. Saf Arch çok iyi çalışıyor.
Bende kurulumla alakalı bir sorun olmadı ama Hyprland ile garip çalışıyor. Ha, bir de Flatpak için ayrı bir kurulumu var. İlginç bir dağıtım ama çok kötü değil.

Debian, Gentoo ve Fedora'yı denemem lazım. Gentoo ve Fedora'yı bu sistemde denemem ama Debian'ı denemeyi düşünüyorum. Belki Debian'ı seversem, Linux Mint'in yerine koyarım.

Endeavour kurduğumda saçma sapan hatalar veriyordu. Belki yanlış kurmuşumdur bilmiyorum. Saf Arch çok iyi çalışıyor.
Hocam bazen Linux kurulumlarında eğer kurulum programını açıp kapatırsanız ya da bir configini yaptıktan sonra değiştirmeye kalkışırsanız hatalar verebilir. Bunun için tek çare kurulum ortamını yeniden başlatmak.

Kısaca özetlemek gerekirse,
Linux'da uygulama indirmek daha iyi ve kolay Flatpak denilen bir şey var. Neredeyse her konuda daha iyi, stabil.

Linux'a destek vermedikleri için bazı programlar çalışmıyor ve bazı oyunlar Windows'da daha iyi çalışıyor, destek verilen oyunlarda Linux daha iyi. Bu Linux'un suçu değil firmalar destek vermiyor firmaların beceriksizliği. Windows Bloatware dolu çöpten ibaret.
Windows kullanan da mecburen kullanıyor çöp ekosistemi.

Kendi dağıtımını bile savunamıyor adam. Oyun optimizasyonu gelmesi imkansız anca Steam'in oto portunu kullanabiliyorsunuz. Çöp.

O optimizasyon yok diyen cok bilmisler biraz cenelerini kapasa iyi olacak aslinda. Cidden her şey hakkinda hiçbir arastirma yapmadan nasıl bu kadar bilgi sahibi olabiliyorsunuz sasiriyorum gercekten.

Son düzenleme:
1- Garuda Linux (Arch)

Garuda Linux'u önerme sebebim; dağıtımın Btrfs dosya sisteminde bulunan hatayı 1 gün içerisinde fixlemesinden kaynaklanıyor. Arch tabanlı olup bu hatayı tek yaşamayan dağıtım Garuda'ydı. Nereden baksan kral hareket.

2- LMDE (Debian)

LMDE yani Linux Mint Debian Edition versiyonunu önerme sebebim hem paketler Debian sayesinde aşırı güvenilir hem de dağıtımın Debian ve türevlerine göre olan kolaylığından kaynaklanıyor. Eğer ortalama veya düşük seviye bir sisteminiz varsa bence LMDE sizin için en iyi tercih olacaktır.

3- Fedora Linux (Red Hat Enterprise)

Fedora Linux çünkü stabilite tarafında neredeyse Debian tabanlı dağıtımlar kadar stabil ve üstüne paket alımı konusunda Debian kadar yavaş değil. Ayrıca Türkiye forum toplulukları tarafından en fazla yardım alabileceğiniz dağıtımlardan birisidir.

Ek:

4- CachyOS (Arch)

Sırf Kernel kurma kolaylığı ve oyun veya iş bazlı her şeyin Kernel optimizasyonu yapılarak geldiği için öneriyorum. Bi' de seviyorum.
Eline sağlık.
Garuda kullanacaksam KDE Lite versiyonunu kullanırım aşırı bloat.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt