Önerdiğim Linux dağıtımları

DDR5 sistem topladım Linux'ta daha tam uyumluluk yokmuş Allah'a yemin olsun ki 1 dakika bile Windows'ta durmam ama tam uyumluluk gelene kadar idare edeceğiz.

O kadar da iyi değil hocam Ubuntu'dan sonra öbürlerine alışamadım.

Çoğu dağıtımı denedim. Bana en rahat gelen Arch oldu. Dağıtım öznel bir şey. Kim hangisinde rahatsa o daha iyidir. Bende Ubuntu'yu sevememiştim mesela.

1-) Saf Arch: CachyOS, EndeavourOS gibi kurulum arayüzlü dağıtımlardan bence kat kat iyi. Bunun sebebi şu: Birincisi, bu dağıtımlar gereksiz kendi yazılımlarıyla geliyor. İkincisi ise sorunlu çalışıyor.

2-) Linux Mint: İlk kullandığım zaman sevmemiştim. Sebebi ise Linux'u pek bilmiyordum. Ama ikinci kullanımımda çok sevdim.

3-) EndeavourOS: CachyOS mu, EndeavourOS mu diye düşünürken buna karar kıldım. Çünkü bende daha sorunsuz çalışıyor.

Not: Bu, ilk kullanıcıya yönelik bir sıralama değildir. Yine de Linux Mint, ilk kullanıcı için iyidir. Ama "Bunları ilk kullanıcı nasıl kullanacak?" demeyin, çünkü bu sıralama ilk kullanıcıya yönelik değil.

1-) saf Arch: CachyOS, EndeavourOS gibi kurulum arayüzlü dağıtımlardan bence kat kat iyi. Bunun sebebi şu: Birincisi, bu dağıtımlar gereksiz kendi yazılımlarıyla geliyor. İkincisi ise sorunlu çalışıyor.

2-) Linux Mint: İlk kullandığım zaman sevmemiştim. Sebebi ise Linux'u pek bilmiyordum. Ama ikinci kullanımımda çok sevdim.

3-) EndeavourOS: CachyOS mu, EndeavourOS mu diye düşünürken buna karar kıldım. Çünkü bende daha sorunsuz çalışıyor.

Not: Bu, ilk kullanıcıya yönelik bir sıralama değildir. Yine de Linux Mint, ilk kullanıcı için iyidir. Ama "bunları ilk kullanıcı nasıl kullanacak?" demeyin, çünkü bu sıralama ilk kullanıcıya yönelik değil.

Endeavour kurduğumda saçma sapan hatalar veriyordu. Belki yanlış kurmuşumdur bilmiyorum. Saf Arch çok iyi çalışıyor.

1-) Saf Arch: CachyOS, EndeavourOS gibi kurulum arayüzlü dağıtımlardan bence kat kat iyi. Bunun sebebi şu: Birincisi, bu dağıtımlar gereksiz kendi yazılımlarıyla geliyor. İkincisi ise sorunlu çalışıyor.
CachyOS'i bilmiyorum ama EndevourOS hakkatten iyi dağıtımdır hocam. Öyle gereksiz kendi yazımları yok. Bir nevi Arch'ın günlük kullanımdaki eksiklerini gidermek için birkaç çözüm eklemişler o kadar. Kaynak kullanımları çok düşük ve Arch deneyimini çok iyi yaşatan bir dağıtımdır.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt