Türkiye Avrupa birliğine girebilir mi?

Avrupa birliğine giremeyeceğiz diye düşünüyorum. Sonuçta mültecileri bize depolamak için para veriyorlar biz girersek mülteciler Avrupa'ya kaçar.

Ayrıca askeri alanda çoğu ülkeden daha iyiyiz belki bize bu yüzden muhtaç kalırlar diye düşünüyorum.

Linçlemeyin ama asgari ücretimiz her sene Euro bazında artıyor ve Yunanistandan daha iyi ülke olma yolunda ilerliyoruz. Yakında az da olsa ekonomik kriterleri karşılarız diye düşünüyorum. Tek sorun enflasyon.
Hayir.

Aman girmeyelim girsek ne fark edecek? Yine bizi aşağılayıp kötüleyecekler. Bunun yerine düzgün bir hükumet ile turan birliği şu an için hayal olsa da en azından gerekli adımlar atılabilir.

Komik. Kıbrıs'ı ver Yunan'a, mavi vatandan vazgeç, milli kimliğinden vazgeçip sözde demokratik "özerk millet" politikasını uygula belki. Tek sorun ekonomi mi zannediyorsunuz? Türkiye'nin 50 yılda geliştirdiği askeri sanayiyi sadece almanlar istese 10 yılda yapar. Herkesin ağızında bir cümle "askeri gücümüz çok iyi" değil arkadaşım değil. Senin askeri gücün iyi değil. 3-5 İHA-SİHA'n var diye askeri gücün iyi mi zannediyorsun? Tankların 2. Dünya Savaşı'ndan kalma, uçaklar desen yunaninstan'ın uçakları bile daha modern. Bir tek deniz kuvvetlerimiz iyi diğerleri fasafiso. Tek sorun enflasyon falanda değil ayrıca. Türkiye'nin karşılamadığı rahat 100'den fazla şart vardır.

"Yakında az da olsa ekonomik kriterleri karşılarız diye düşünüyorum" cümlesini neye dayanarak söylediniz bilmiyorum. Asgari ücretin euro bazında artmasının bir manası yok arkadaşım benim. Euro-dolar enflasyonu denen bir şey var. Bunların üstüne konut-enerji gibi temel enflasyonlar binince isterse asgari ücretin 1000 euro olsun alım gücün 100 euro ile eşdeğerdir. Yunanistan'da büyük bir ouzo masasına 10 euro verirken burada küçük bir rakı masasına en az 3-4, 000 TL veriyorsun. Euro açısından 7 misli daha fazla. Bunu daha çeşitlşendiririz.

Senin askeri gücün iyi değil, ekonomik gücün iyi değil, hiçbir şeyin iyi değil. Bunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. 3-5 tane çapulcu eşkiya başkentinde savunma Sanayi'nin can damarı olan tesisi basıyor ve mühendisimizi şehit ediyor. Al sana askeri güç. Al sana istihbarati güç.

Şu anki durumda Yunanistan'ın tek sorunu dış borçları. Onun dışında Yunanistan bizden daha iyi hem askeri hem diğer şeyler bakımından.
Askeri alanda birçok çalışmalar yapıyoruz. KAAN savaş uçağını tasarladığımız ilk günden dünya medyasında gündem olduk. Askeri alanda tek sorun ABD ve Almanya'dan F-35 ve Eurofighter ithal edemememiz.

Asgari ücret konusunda enflasyon karşılaştırmanızda haklısınız, ancak Yunanistan borcunu borçla kapatıyor. Ekonomi konusunda umutluyum. Şöyle bir enflasyon düşse, en azından Yunanistan'a yetişebiliriz ekonomide.

Ayrıca "Almanlar bizim sanayimizi 10 yılda geliştirir" cümlesinde de haklılık payınız var. Çünkü biz gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Bunlar benim fikirlerim.

Nüfusun birden 90 milyondan 50 milyona düşüşünü izlersin. Avrupa'ya girmenin hiçbir yararı yok, tersine zararı var. Girince siz şey mi olacak zannediyorsunuz ekonomi şahlanacak, yobaz düşünce yapısı bitecek liyakat falan gelecek :D
AB üyelerine finansal destek sağlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Askeri alanda birçok çalışmalar yapıyoruz. Kaan savaş uçağını tasarladığımız ilk günden dünya medyasında gündem olduk. Askeri alanda tek sorun ABD ve Almanya'dan F-35 ve euro Fighter ithal edememiz.
O savaş uçağını en erken 10 yıla görürsün. Seri üretime girmesi daha fazla bile sürebilir. Uçağın teknik anlamda rakiplerle vesaire karşılaştırılmasına değinmiyorum.
Asgari ücret konusunda enflasyon karşılaştırmanızda haklısınız ancak Yunanistan borcunu borçla kapatıyor.
Bunu inkar etmedim zaten.
Ekonomi konusunda umutluyum. Şöyle bir enflasyon düşse en azından yunanistana yetişebiliriz ekonomide.
İmkanı yok. Senden 9 kat daha az nüfusa sahip ülkenin yıllık milli gelir hasılatı 250 milyar Dolar.
Ayrıca "almanlar bizim sanayimizi 10 yılda geliştilir" cümlesindede haklılık payınız var. Çünkü biz gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Bunlar benim fikirlerim.
Bunu kabul ediyorsanız "Avrupa Birliği bizi alabilir çünkü Askeri gücümüz var" söylemi boşa düşüyor. Avrupa'da askeri sanayi konusunda tecrübeli ve altyapısı hazır bir sürü ülke var.
AB üyelerine finansal destek sağlıyor.
Finansal desteğin bir kısmını alıyoruz zaten üye olmamıza rağmen. Mesela Doğu Karadenizde yanlış hatırlamıyorsam Avrupa Birliği faturalara, çiftçilere falan destek çıkıyor. Yatırımcıya destekte bulunuyor. Gibi gibi. Ayrıca Avrupa Birliğinin yapacağı destekle yine ekonomin şahlanmaz.

Avrupa Birliği bir hayaldir. Türkiye'nin içerisinde olmaması gereken bir hayal. Avrupa Birliğine karşıyım.

Çok doğru şu anki Avrupa birliğine katılmak bir savaş olur ve resmen taraf tuttuğumuz düşünülür bu durumda Türkiye için hiç hoş olmaz sonuçta Rusya'yla iyi kötü bir bağımız var ve Rusya Ukrayna savaşında anlaşmalar ve uzlaşmalar İstanbul da yapılıyor.

İmkanı yok. Senden 9 kat daha az nüfusa sahip ülkenin yıllık milli gelir hasılatı 250 milyar dolar.
Her geçen yıl yurt içi ve yurt dışı hasıla artıyor. Bulgaristan’a tarım ürünü satıyoruz. Turizm konusunda Yunanistan’dan iyiyiz. Yunanistan’a git bak, bir de Türkiye’ye bak. Yunanistan’da, Türkiye’deki gibi Rus turist göremezsin. Gelişmiş değiliz, iyi de değiliz ama gelişmekteyiz. En azından bir umut var. Zor zamanlar, güçlü insanlar yaratır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt