Komik. Kıbrıs'ı ver Yunan'a, mavi vatandan vazgeç, milli kimliğinden vazgeçip sözde demokratik "özerk millet" politikasını uygula belki. Tek sorun ekonomi mi zannediyorsunuz? Türkiye'nin 50 yılda geliştirdiği askeri sanayiyi sadece almanlar istese 10 yılda yapar. Herkesin ağızında bir cümle "askeri gücümüz çok iyi" değil arkadaşım değil. Senin askeri gücün iyi değil. 3-5 İHA-SİHA'n var diye askeri gücün iyi mi zannediyorsun? Tankların 2. Dünya Savaşı'ndan kalma, uçaklar desen yunaninstan'ın uçakları bile daha modern. Bir tek deniz kuvvetlerimiz iyi diğerleri fasafiso. Tek sorun enflasyon falanda değil ayrıca. Türkiye'nin karşılamadığı rahat 100'den fazla şart vardır.
"Yakında az da olsa ekonomik kriterleri karşılarız diye düşünüyorum" cümlesini neye dayanarak söylediniz bilmiyorum. Asgari ücretin euro bazında artmasının bir manası yok arkadaşım benim. Euro-dolar enflasyonu denen bir şey var. Bunların üstüne konut-enerji gibi temel enflasyonlar binince isterse asgari ücretin 1000 euro olsun alım gücün 100 euro ile eşdeğerdir. Yunanistan'da büyük bir ouzo masasına 10 euro verirken burada küçük bir rakı masasına en az 3-4, 000 TL veriyorsun. Euro açısından 7 misli daha fazla. Bunu daha çeşitlşendiririz.
Senin askeri gücün iyi değil, ekonomik gücün iyi değil, hiçbir şeyin iyi değil. Bunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. 3-5 tane çapulcu eşkiya başkentinde savunma Sanayi'nin can damarı olan tesisi basıyor ve mühendisimizi şehit ediyor. Al sana askeri güç. Al sana istihbarati güç.
Şu anki durumda Yunanistan'ın tek sorunu dış borçları. Onun dışında Yunanistan bizden daha iyi hem askeri hem diğer şeyler bakımından.