Türkiye Avrupa birliğine girebilir mi?

Her geçen yıl yurt içi ve yurt dışı hasıla artıyor. Bulgaristan’a tarım ürünü satıyoruz. Turizm konusunda Yunanistan’dan iyiyiz. Yunanistan’a git bak, bir de Türkiye’ye bak. Yunanistan’da, Türkiye’deki gibi Rus turist göremezsin. Gelişmiş değiliz, iyi de değiliz ama gelişmekteyiz. En azından bir umut var. Zor zamanlar, güçlü insanlar yaratır.
Kardeşim benim, tarım ürünü satıyorsun araba alıyorsun. Ne anladım ben bu işten? iPhone aldığında Amerika'ya para gidiyor, yerine koymak için otur tonlarca patates sat.

Ekonomi işi patatesle, soğanla olmaz. Geç bunları. Sırf ordun büyük diye de almazlar. Aşağıdaki senaryonun üstünden 100 yıl bile geçmedi daha, adamlar beleşe konup tüm işi ABD'ye yaptırıyor diye askeri teknolojide geri kaldıklarını sanma:)

Beyefendi dünyanın en saçma ve alakasız mesajını yazmış olabilirsiniz.
İlginç şaşırdım anlamamanıza. 1000 sene önce Emeviler Fransa'nın içinde kol gezerken "Avrupa" tanımı ortaya çıkıyor, yoksa Avrupa diye bir kıta yok zaten. Durum bu şekildeyken siyasal İslam'ın dibine vurmuş bir ülkeyi alırlar mı sizce Avrupa Birliğine? En fazla askeri anlaşma ve ekonomik yardım olur o kadar.

Avrupa Birliği içinde Türkiye'nin katılımı için oy kullanan karar veren kişilere Türk asıllı bir üye koy yine giremez. Bu kadar basit bir şeyi uzatmaya gerek yok.

"Avrupa" teriminin oluşum amacı zaten İslam'a karşı örgütlenme, yani ihtimal dahilinde bile değil.
Bu genelleme çok saçma bir genelleme. Hani o kadar kriter varken sırf bu sebep kalsa zaten böyle bir konuyu kimse konuşmaz.

Avrupa Birliği içinde Türkiye'nin katılımı için oy kullanan karar veren kişilere Türk asıllı bir üye koy yine giremez. Bu kadar basit bir şeyi uzatmaya gerek yok.

Bu genelleme çok saçma bir genelleme. Hani o kadar kriter varken sırf bu sebep kalsa zaten böyle bir konuyu kimse konuşmaz.
Yani doğru diyorsunuz önce kriterleri karşılamak lazım ama böyle bir durum varken de hiçbir vakit Avrupalı olamayacağız. Kaldı ki uluslararası konularda bu kadar zıt görüşlerimiz varken de imkanı yok aralarına girmemizin.

Hükümetin amacı AB üyeliği değil, AB gümrük anlaşmasının yenilenmesi. AB üyeliği reklamdan fırlamış gibi sadece.

Gaming bilgisayar başlığı adı altında elindeki Nvidia GT710'u pazarlamak için kasanın her yerini RGB ile donatmaları gibi düşünün. Ama yalan yok eskisi gibi olmasa da iş yapan bir yöntem takdir ediyorum hala inanan ve satın alan kesin vardır. AB konusunda daha fazla şey yazardım ama gözaltına alınmak istemiyorum teşekkürler.

Evet. Sosyal yardımlar malum. Emekli maaşı desem o da malum.

Ama iyi yanından bakalım Yunanistan, Romanya gibi ülkelerden ekonomik anlamda bir tık daha hızlı gelişiyoruz. Müstakil ev, araba satışları hızlanıp çoğalıyor. Tarımda birçok ürünü ihracat ediyoruz. Almanya kötü patates yetiştirirken en kalitelisini de biz yetiştiriyoruz.

Avrupa Birliği bizi almaz birliğe diye düşünüyorum sorunlarımızı bütün dünya biliyor.

En azından Yunanistan'a ekonomik anlamda yaklaşıyoruz.
Yav onlarda değil anlayın işte hocam. Malum şahsiyet.

Yani doğru diyorsunuz önce kriterleri karşılamak lazım ama böyle bir durum varken de hiçbir vakit Avrupalı olamayacağız. Kaldı ki uluslararası konularda bu kadar zıt görüşlerimiz varken de imkanı yok aralarına girmemizin.
Çok fazla Avrupa'lı tanımadım yalan yok ama hani birileri vasıtasıyla gördüm diyebiliriz. Adam Türk ve zamanında (kesin bilgi değil) büyük ihtimalle 0 diploma 0 nitelik gitti tahminim Türkiye'den Almanya'ya bir ara işçi alımı oluyordu o kişilerden bu gördüğüm adam. Adam aldığı maaşla ülkemize gelip sıradan vatandaşın yapamayacağı hayır ve ev arsa yatırımları yapabilmiş diye gördüm kardeşleriyle beraber. Ama kendilerine sorsan muhtemelen üyelik süreci hakkında onlar bile çirkin şeyler söyleyebilir zira artık Türk hallerinden eser kalmamış gibi görünüyorlar bazıları yarı halkımızdan gibi onlarında yönetimle alakası yok. Yani o kadar vahim görüyorum ülkemizin bu birliğe girmesini, gümrük anlaşması ve vize gelsin yatar kalkarım dua ederim.

Çok fazla Avrupa'lı tanımadım yalan yok ama hani birileri vasıtasıyla gördüm diyebiliriz. Adam Türk ve zamanında (kesin bilgi değil) büyük ihtimalle 0 diploma 0 nitelik gitti tahminim Türkiye'den Almanya'ya bir ara işçi alımı oluyordu o kişilerden bu gördüğüm adam. Adam aldığı maaşla ülkemize gelip sıradan vatandaşın yapamayacağı hayır ve ev arsa yatırımları yapabilmiş diye gördüm kardeşleriyle beraber. Ama kendilerine sorsan muhtemelen üyelik süreci hakkında onlar bile çirkin şeyler söyleyebilir zira artık Türk hallerinden eser kalmamış gibi görünüyorlar bazıları yarı halkımızdan gibi onlarında yönetimle alakası yok. Yani o kadar vahim görüyorum ülkemizin bu birliğe girmesini, gümrük anlaşması ve vize gelsin yatar kalkarım dua ederim.
Ben 1 senedir Almanya'da yaşıyorum gayet samimi insanlar, herhangi bir Türk düşmanlıkları yok ama iş İslam'a gelince sıkıntı başlıyor. Ne de olsa İslam'ı en çok teslim eden Arap halkları tarafından her ay başka bir kalabalığa arabayla dalma vakası çıkıyor. Sokakta şeriat propogandası mı olsun, meydanda toplaşıp namaz kılma mı olsun... Avrupalıların İslam düşmanlığını anlayabiliyorum, her ne kadar büyük oranda ABD provokasyonu olsa dahi. Bir (maalesef ki) İslam ülkesinin Avrupa Birliğine girmesi yabancı kamuoyunda facia çıkarır. Ha ne zaman ki devlet sadece kağıt üstünde değil pratikte de laik bir devlet olur ve o bilmem ne kriterlerini karşılarız ancak o zaman bir ihtimal girme şansımız olabilir. Ama en az 20 belki 50 yıl içinde mümkün değil bence, çok fazla sıkıntılı durum var şu an.

Ben 1 senedir Almanya'da yaşıyorum gayet samimi insanlar, herhangi bir Türk düşmanlıkları yok ama iş İslam'a gelince sıkıntı başlıyor. Ne de olsa İslam'ı en çok teslim eden Arap halkları tarafından her ay başka bir kalabalığa arabayla dalma vakası çıkıyor. Sokakta şeriat propogandası mı olsun, meydanda toplaşıp namaz kılma mı olsun... Avrupalıların İslam düşmanlığını anlayabiliyorum, her ne kadar büyük oranda ABD provokasyonu olsa dahi. Bir (maalesef ki) İslam ülkesinin Avrupa birliğine girmesi yabancı kamuoyunda facia çıkarır. Ha ne zaman ki devlet sadece kağıt üstünde değil pratikte de laik bir devlet olur ve o bilmem ne kriterlerini karşılarız ancak o zaman bir ihtimal girme şansımız olabilir. Ama en az 20 belki 50 yıl içinde mümkün değil bence, çok fazla sıkıntılı durum var şu an.

1000 sene geçse de İslam kendini değiştirmez. Kendimizi İslam ülkesi ilan ettiğimiz sürece(araplar bizimkilerin müslümanlığını beğenmez),dinin etkisinin sınırlı olduğu modern bir birlikte yerimiz yok.
Bazı arkadaşlar Avrupa = Hristiyan bizi sevmezler sloganı atıyorlar. Westphalia'dan itibaren dinin Avrupa siyasetinde etkisi yok. Göstermelik formaliteden başka bir şey değil. Adamların dine saplanıp kalmış İslamcılardan hazzetmemesi dindarlıklarıyla alakalı değil. Kafaları çalışıyor.

Ben 1 senedir Almanya'da yaşıyorum gayet samimi insanlar, herhangi bir Türk düşmanlıkları yok ama iş İslam'a gelince sıkıntı başlıyor. Ne de olsa İslam'ı en çok teslim eden Arap halkları tarafından her ay başka bir kalabalığa arabayla dalma vakası çıkıyor. Sokakta şeriat propogandası mı olsun, meydanda toplaşıp namaz kılma mı olsun... Avrupalıların İslam düşmanlığını anlayabiliyorum, her ne kadar büyük oranda ABD provokasyonu olsa dahi. Bir (maalesef ki) İslam ülkesinin Avrupa Birliğine girmesi yabancı kamuoyunda facia çıkarır. Ha ne zaman ki devlet sadece kağıt üstünde değil pratikte de laik bir devlet olur ve o bilmem ne kriterlerini karşılarız ancak o zaman bir ihtimal girme şansımız olabilir. Ama en az 20 belki 50 yıl içinde mümkün değil bence, çok fazla sıkıntılı durum var şu an.
O kadar din konusu konuşacak kadar samimi olmadım ama benim tanıdıklarım İslam düşmanı değildi bu yüzden genelleme yapmayin demek istedim. Ama AB üyeliğini savunmayacakları çok belli çünkü baya avantaj elde edebiliyorlar ve kendilerinin zaten Türkiye ile bağı kalmamış kardeşleri hariç. Konuşma, kültür falan adam hiç sanki Türkiyede yaşamamış gibi ben baktığımda Alman sandım...

Yine söylemek isterim Türkiye en laik olduğu zamanlarda da pratikte alınmadı birliğe yani sorun İslam ile çözülecek bir sorun değil. Ayrıca halkın dini neyse yönetim onu gizleyemez yapacak bir şey yok. Dini temellere çok takılıyorsunuzda ekonomi, refah, adalet ile bunlar çözülebilecek şeyler. Bunlar olsa Türkiye'nin AB'ye girmesine gerek kalmaz ama bu konuları konuşma sebebimiz aslında Türkiye'nin AB için önemli bir şehri bulunduruyor olması. Yani dediğim gibi üye olamayız ama AB sıfır ilişki istemiyor. En azından gümrük anlaşması falan olmalı vize muafiyeti vs. anladınız siz.

1000 sene geçse de İslam kendini değiştirmez. Kendimizi İslam ülkesi ilan ettiğimiz sürece(araplar bizimkilerin müslümanlığını beğenmez),dinin etkisinin sınırlı olduğu modern bir birlikte yerimiz yok.
Bazı arkadaşlar Avrupa = Hristiyan bizi sevmezler sloganı atıyorlar. Westphalia'dan itibaren dinin Avrupa siyasetinde etkisi yok. Göstermelik formaliteden başka bir şey değil. Adamların dine saplanıp kalmış İslamcılardan hazzetmemesi dindarlıklarıyla alakalı değil. Kafaları çalışıyor.
Türkiye dinin etkisinde minimum olduğu zaman bile almadı ki birlik bence AB'yi fazla masum sanıyorsunuz.

Bence de sıcak insanlar (Hepsi için diyemem soğuklarını da gördüm) lakin yüzüme ya biz Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz deseler inanmam.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt