Bir ara Dual boot yapmak istiyorum. Boşta 1 TB Kingston Renegade'im var. Onu kullanacağım. 1TB'lık disk Linux ve birkaç oyunlar için yeterli olur mu?
Son düzenleyen: Moderatör:
GB gereksinimine gore 30 tane distro bile sigdirirsin.Bir ara Dual boot yapmak istiyorum. Boşta 1 TB Kingston Renegade'im var. Onu kullanacağım. 1TB'lık disk Linux ve birkaç oyunlar için yeterli olur mu?
Bu mantığa göre Archinstall ile Arch kurarsak ve gerekli zımbırtıları kurmak daha iyi. Teşekkürler.Fedora için önerilen 20 GB, Arch Linux yerine CachyOS'a baktım çünkü Arch Linux'ta her şeyi kendin yüklüyorsun, değişiklik gösterebilir. CachyOS için 30 GB diyor, yani toplam 50 GB. Kalan alan ise 950 GB. Tepe tepe kullanın efendim.
Ayrı disklerim var hocam. Teşekkürler.Ben olsam Windows (50GB), Linux (50 GB), DATA (NTFS, 780GB) şeklinde bölerdim.
Oyunları Linux'ta NTFS'e kurabiliyorsun. Sadece Steam oyunlarında bunun için ek bir ayar gerekiyor.
![]()
Using a NTFS disk with Linux and Windows
Compatibility tool for Steam Play based on Wine and additional components - ValveSoftware/Protongithub.com
Windows'a 50 GB yetmez diyorsan güncellemeleri kapatırsan çok rahat yetecektir.