7800X3D GOAT
Yetkin
- Makaleler
- 6
FPS modunda gorseldeki resme benzer turuncu bazli bir resim açtım ve evet bende de oluyor :d.
@7800X3D GOAT bu halde kullanmak uzun surecte farkli sorunlar yaratabilir mi?
İlk aldığında ne sorun yaşarsan öyle kalır. Ekstra bir durum olmaz fakat şunu söyleyeyim zaten monitörlerde 2 tane resim modu kullanmalısınız. Yani geniş gamut ve sRGB modları. Çoğu kişi geniş gamut tercih ettiği için monitörün geniş gamut gösterdiği yani kutudan çıktığı haldeki moddan bahsediyorum onu kullanmanız gerek. Eğer srgb modunda falan çıkmıyorsa yani.
6-7 tane mod oluyor genelde. Örneklendirerek anlatacağım.
FPS.
Rts.
Manzara.
Standart.
Kullanıcı.
Creator.
Creator monitörün sRGB modu, standart ise geniş gamut modu olsun. Standart ve creator harici çöp gibi düşünebilirsiniz. Sırf koyulmak için koyulur. Bazı ayarları kilitler, renk doğruluğu bozulur vs laf için vardır yani. Eğer AOC monitörünüz geniş gamut modunda sorun çıkarmıyorsa diğer modların bir önemi yok.
Ha ileride yatay çizgiler vs çıkar orası panelle alakalı bir sıkıntı. Resim moduyla alakalı olacağını düşünmüyorum. Bunu da uzun kullanım testi olmadan bilmek mümkün değil. Panel bilgisi de yok monitörün. Panel bilgisi zaten çok zor bulunuyor. Haliyle panel bilgisine bakarak öneri yapmaya kalkarsak seçenekler bir elin parmağını geçmez.