Arc B580 alınır mı?

Eren Ertürk

Gelişen
Merhaba,

RTX 2060 6 GB ve R5 3500 parçalarımı satıp yeni bir ekran kartı almak istiyorum. Arc B580 sizce nasıl?

Geçmişte RTX 2060 almadan önce Arc 750 almayı düşünmüştüm fakat o zamanlar kimse önermediği için almadım. Şimdiyse 4060 ve Arc 580 arasındayım. Sizce hangisi daha mantıklı olur?

Sistemi oyun ve gündelik kullanım için kullanıyorum. Bu bağlamda render vb. özellikleri önemli değil. 1080p'de rahatlıkta oynatsın, yeterince de güncel bir kart olsun yeter. 4060 alırsam ikinci elden B580 fiyatlarında alacağım.
  • Sisteme yeni aldığım işlemcim R5 5600.
  • 8x2 2133MHz hızında G.Skill RAM'ler.
  • 600W Sharkoon 80+ PSU
Güç kaynağım yeterli mi? işlemcim bu ekran kartını da kaldırabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

RAM'lerinize sanırsam ayar yapmamışsınız. MHz değerini arttırabilirsiniz. 5600 uyum sağlar darboğaz sorunu yaşamazsınız. B580 tercih edebilirsiniz gibi duruyor.

RAM'lerinize sanırsam ayar yapmamışsınız. MHz değerini arttırabilirsiniz. 5600 uyum sağlar darboğaz sorunu yaşamazsınız. B580 tercih edebilirsiniz gibi duruyor.

Maalesef kullandığım RAM'ler aynı marka fakat biri 2800MHz CL15 biri 3200 CL16 değerlerinde çoğu şekilde denedim kimisinde görüntü gelmedi kimisinde bir süre sonra mavi ekran almaya başladım.

Resizable bar desteği mühim. Yoksa sorun yaşatıyor. Kart bence alınabilir ilk nesildeki çoğu sorunu çözmüş Intel.

Çok teknik bilgiye sahip değilim resizable bar ne oluyor? (öğrendim sağ olun bu bilgi için fakat şu an için bir anakart değiştirmeye hem bütçem el vermiyor hem de değiştirmek zorunda kalırsam yeni bir soket AM5 sistem toplamayı tercih edebilirim.)

Son düzenleme:
Çok teknik bilgiye sahip değilim resizable bar ne oluyor? (öğrendim sağ olun bu bilgi için fakat şu an için bir anakart değiştirmeye hem bütçem el vermiyor hem de değiştirmek zorunda kalırsam yeni bir soket AM5 sistem toplamayı tercih edebilirim.)
O halde AMD'ye yönelmek daha mantıklı olur. Resizable BAR, ARC kartlarda çok önemli. ARC 750'ye artık yönelme. İlk nesil olduğu için anormal güç tüketimi gibi problemleri var. İkinci nesil ARC kartlar daha derli toplu tabi de dediğim gibi hala mükemmel değil. 17-18 tane güncelleme attı Intel yılbaşından beri.

O halde AMD'ye yönelmek daha mantıklı olur. Resizable bar, Arc kartlarda çok önemli. Arc 750'ye artık yönelme. İlk nesil olduğu için anormal güç tüketimi gibi problemleri var. İkinci nesil Arc kartlar daha derli toplu tabii de dediğim gibi hala mükemmel değil. 17-18 tane güncelleme attı Intel yılbaşından beri.

Bugün BIOS'da gezerken Resizable BAR Support seçeneğini açtım. B350 anakartlarda da çalışıyor sanırım bu teknoloji.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün BIOS'da gezerken Resizable BAR Support seçeneğini açtım. B350 anakartlarda da çalışıyor sanırım bu teknoloji.
ReBar İntel kartlar içim bir seçim değil zorunluluk, bariz kötü performans veriyor. Sana kartın genel sorunlarından biraz bahsedeyim :

FPS oyunları ve 1080p için tavsiye etmem,

Problemler bu şekilde maalesef. Kart AAA oyunlarda 1440p'de güzel performans verirken eski oyunlarda, rekabetçi oyunlarda sıkıntı çıkartıyor. ReBar kapalı iken bariz kötü performans veriyor. Bütçe dostu CPU'lar ile doymuyor, yanına high end cpu felan istiyor. 7500f gibi bir cpu ile bile bazı oyunlarda doymadığı görülmüş. Zaten oyun testlerinde iyi performans verme sebebi test edenlerin cpu bottlencki sıfır yapmak için yanına high end cpu koymaları. Bu sebeplerden ötürü tavsiye etmiyorum B580'i. Dediklerimin detaylı anlatımı videolarda var.

Bu sorunlar ilk çıktığı zamanlarda çok daha barizdi, kullanıcılardan aldığım geri dönüşe göre güncellemeler ile biraz azalmış ancak hala yaşayanlar var. Alınmaz değil ancak daha iyi kartlar var fikrimce. Tam bir bütçe belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt