Kitten
Becerikli
Çok iyi, sevindim. Ben denemekten sıkıldım artık ya, belki de 100 kere BIOS yazmışımdır şu ana kadar, en az 1000 kere de CMOS pinlerden sıfırlamışımdır. Elimden tornavida düşmedi aylarca zaten, ASUS yüzünden, bir tuş koyamamış. Gdm enable yapınca 6400'de rahatladım, çok tight girmeme rağmen sıkıntı yok şu anda. 254.5 MB da yakaladım, gdm disable 256'ya dayanıyor ama mümkünatı yok stabil tutmanın. Iod ısınınca patlıyor her türlü yani. Kışın oluyor o bende. Official çıktıkça kurarım belki, şu an zaten stabil açabiliyorum ben de şu attığım profili en sonuncusunu.
@Kitten sen bu pluton TPM soruyorsun ya, o tam olarak ne işe yarıyor, ben önceki Beta'da açmıştım onu da, bir etkisini göremedim. Zaten fTPM ile hiçbir işim yok benim. BitLocker falan da her şey kapalı, bir tek Secure Boot falan açık da o da olmasa olur
Çok çok fazla oynadım bu anakartta, intihar edecek artık, ondan saldım. 6000-6200-6400 tüm stabil profillere, her şeye sahibim zaten. İstediğim zaman ondan ona zıplayabiliyorum. En iyisi 6400 1-2-0 gdm enable ama, çip rahatlamıyor öbür türlü. Akıcılık en çok bunda var. Çip soğuk tutmadıkça gdm disable misable açılmaz.
Gdm bazılarını yukarı yuvarlıyor ya, o mevzu çok iyi ama TRCD'yi yuvarlamıyor, AGESA kaynaklı olabilir. Tek sayı-çift sayı muhabbeti de var, tam olarak neyi yuvarlayıp yuvarlamadığı değişiyor. Aşırı performans kısmasın diye belki ama TRP'yi yuvarlıyor. SCL'leri yuvarlıyor, trrdl-s-faw-wtrl-wtrs yuvarlıyor. Ondan performans kısıyor zaten, CL yuvarlıyor mu tam anlamadım ama dediklerine göre bir üste yuvarlaması lazım. @Kitten
Eki Görüntüle 159265
Bu bayağı iyi şu anda, umarım bozulmaz. 255'i zorluyor Karhu'da, 254.5-255 arası geliyor Training'lerde.
Ben iyi ki X870e Hero almamışım bu arada, kafayı yerdim. Vddıo bugu var, sonunda. 00010 gibi bir şey çıkıyor, vddp 1.05 üzeri hiçbir türlü verdirtmiyor @Kittenpiyasada alabileceğim anakart yok resmen, Hero bile böyleyse kafayı yerdim ben. 5090'lı 6000 C28 Dual rank RAM'leri 6000 C26-36-30 yaparak 1080p CS rekoru kırdım dün, almost 1050 FPS, Unlost'un 9950X3D ile aldığı FPS'i geçtim. Bakalım izlenecek mi
5.6 GHz, eclk+PBO +200 vardı.
6000 C26 gdm disabled Memory O.C 2200 fclk CS'yi uçurdu, Dual rank 64 GB, bir de ROG astral LC 5090 +300 Core +2000 Memory, 3000 nedense FPS kısıyor, bug var NVIDIA Driver'de, öyle demişlerdi, tam anlamadım. Samsung GDDR7 +3000 sıkıntısız yapıyor olması lazım çünkü normalde. 2000-3000 arası FPS kıstı hep.
Pluton Microsoft'un geliştirdiği bir güvenlik aracı. TPM ile aynı işleve sahip. AMD'nin Fptm'i halen 2025 yılında ve AM5 sistemlerde stutter gibi sorunlara neden olabiliyormuş. Son 2-3 BIOS'ta kaldırdılar plutonu. Güvenlik sebebiyle muhtemelen. Tekrar gelince kullanmaya başlayacağım.
Neden bilmiyorum beta BIOS çok snappier hissettiriyor. Tabiri caizse yağ gibi akıyor.
Linpack sonucu da mükemmele yakın.