Samsung Galaxy S24 FE alınır mı?

50 bin TL nasıl uygun oluyor? Gayet pahali bir telefon magic6 Pro. "uygun" demeniz abes kacmis. Diger telefonlarla kiyaslasan bile o paraya cogu kisi gider iPhone 16e gibi son model telefonu aliyorsun ustune bir AirPods aliyorsun. Yani uygun falan degil. Bunlarda benim fotograflarim. Secme yapmadan main Camera'daki ilk ornek fotografi sectim. Kaynak: Gsmarena.
Honor 200 Pro.
Tertemiz cikmis fotograf. Kusur goremiyorum. Tabii kusur bulmak isteyen her turlu bulur. Ona bir şey diyemem.
Eki Görüntüle 149698

S24 FE.
S24 FE'de ise karanlik taraflar yesilimsi bir tona burunmus. Oldukca rahatsiz edici.
Eki Görüntüle 149699

Kisacasi verdigim orneklere de bakarsak; Honor 200 Pro, S24 FE'den ustun bir cihaz. Tabii bu benim fikrim. Kimse katilmak zorunda degil. Yalniz cogunluk benim gibi dusunuyor. Exynos'un fotograf isleme Kalitesi'de Snapdragon'un yanindan gecmez. Murat Burc'da Exynos'u kotu bilirdik diye bir video cekmisti. Kendisi hakliydi. Yani umarim dediklerim havada kalmamistir. Bunlar dedigim gibi kullanici deneyimlerine bagli olarak gozlemledigim sonuclar. Hepsi bu.

Exynos'un oyun performansi berbat. Keske almasaydiniz S24 FE'yi. :(

Size göre tertemiz çıktıysa eyvallah. Magic7 Pro parasına S25 Ultra veya Xiaomi 15 Ultra alabiliyorsan buyur al, aynı şekilde magic6 Pro parasına muadil amiralleri alabiliyorsan al. Üstelik S24 FE parasına Honor 200 alabiliyor onun ise işlemcisi vasat 2019 amiral seviyesinde. Honor 200 Pro alacağıma 14t Pro alırım.

Hocam gözünüzü seveyim Honor 200'e S24 FE'den iyi demek için kör olmak lazım bu normal değil artık haberiniz olsun. 7 gen 3 var telefonda 7 gen 3. 7 Gen 3 ile olsa olsa A55'e rakip olur. Bu telefonun Benchmark skorlarından haberiniz vardır umarım. Ayrıca kamerada GSMarenadan aldığınız gibi video örneği de bulup atsanıza rezilliği inceleyelim. Saçma sapan bir tek örnekle neye karar veriyorsunuz? Neyse ya, gören görüyor. Yine fanboy biz olduk iyi mi?
200'u S24 FE'den kamera performansi disinda ustun gormuyorum. Soylediklerimin cogu 200 Pro icin gecerli. Honor 200'un GSMarena video ornegini goremedim. Video konusunda S24 FE'yi daha ustun goruyorum ayrica onu da belirteyim sensor olarak ISOCELL GN3 1/1.57 kullaniyor. Honor 200 ise Sony IMX 856 1/1.56 kullaniyor. Aradaki fark videoda belli olur ama main camerada ben Honor 200'u daha basarili buluyorum. Bunlara katilmak zorunda degilsiniz ben sadece kendi deneyimlerimden yola cikarak konu sahibine oneride bulunuyorum. Yani S24 FE oyle devasa bir fark koymuyor ortaya sensor kalitesi olarak.

200'u S24 FE'den kamera performansi disinda ustun gormuyorum. Soylediklerimin cogu 200 Pro icin gecerli. Honor 200'un gsmarena video ornegini goremedim. Video konusunda S24 FE'yi daha ustun goruyorum ayrica onu da belirteyim sensor olarak ısocell GN3 1/1.57 kullaniyor. Honor 200 ise Sony ımx 856 1/1.56 kullaniyor. Aradaki fark videoda belli olur ama main camerada ben Honor 200'u daha basarili buluyorum. Bunlara katilmak zorunda degilsiniz ben sadece kendi deneyimlerimden yola cikarak konu sahibine oneride bulunuyorum. Yani S24 FE oyle devasa bir fark koymuyor ortaya sensor kalitesi olarak.

Honor 200'ün ana kamerası 858 değil 906. GN3 daha eski ve ucuz sensör olmasına rağmen düşük ışık koşullarında 2400e sayesinde daha iyi iş çıkartıyor, RAW konusuna gelmiyorum bile. Unutmayın amiral Snapdragon yok 7 gen 3 var Honor'da. CPU olarak 2 kat GPU olarak 3 kat vasat cihazı önermenin hiç lüzumu yok.

Size göre tertemiz çıktıysa eyvallah. Magic7 Pro parasına S25 Ultra veya Xiaomi 15 Ultra alabiliyorsan buyur al, aynı şekilde magic6 Pro parasına muadil amiralleri alabiliyorsan al. Üstelik S24 FE parasına Honor 200 alabiliyor onun ise işlemcisi vasat 2019 amiral seviyesinde. Honor 200 Pro alacağıma 14t Pro alırım.
Evet oyle. En azinda Exynos gibi fotografin icine etmiyor Snapdragon. Magic7 Pro parasina S25+ geliyor kardesim. O da 16 Pro dengi bir cihaz. Yani alabilirim. Sikma canini. Islemci olarak Exynos gibi %50 performans kaybi yasamazsin en azindan. 7 gen 3, abanmadigin surece yeterli bir islemci. Honor 200 Pro kamera konusunda bana gore 14T Prodan iyi. Fakat iyi bir noktaya degindin. 14T Pro'dan bahsetmekle. Cunku 14T Pro'da S24 FE'den iyi ama S24 FE daha F/P. Bu durumda bana kalirsa Honor 200 Pro mantikli olur. Ne yazik ki konu sahibi sadece S24 FE ve Honor 200 arasindan secim yapabiliyor. Bu durumda en iyisi magazaya gidip kontrol etmesi olacaktir. Benim aslinda anlatmak istedigim sey S24 FE'nin Honor 200'e kiyasla geceyle gunduz gibi bir fark olmadigini anlatmak. Sensor boyutunde zaten Honor 200 daha ustun. Sony'nin sensorlerini ben ISOCELL'e gore daha dogal ve rafine buluyorum. Benim isim kamera olsa S24 FE almazdim.

Honor 200'ün ana kamerası 858 değil 906. GN3 daha eski ve ucuz sensör olmasına rağmen düşük ışık koşullarında 2400e sayesinde daha iyi iş çıkartıyor, RAW konusuna gelmiyorum bile. Unutmayın amiral Snapdragon yok 7 gen 3 var Honor'da. CPU olarak 2 kat GPU olarak 3 kat vasat cihazı önermenin hiç lüzumu yok.
GPU'su S24 FE'nin yaninda kotu durdurguna ben de eminim fakat is oyun performansina gve uzun omurluluge geldi mi 7 Gen 3 , Exynos 2400e'ye kiyasla daha dusuk performans kaybi yasatiyor. https://www.google.com/amp/s/timeso...tures-confirmed/amp_articleshow/111608466.cms

@totra_proska hocam size de sormak istedim sizce konu sahibi ne yapmali? Honor 200 mu almali yoksa S24 FE mi?

Son düzenleme:
Evet oyle. En azinda Exynos gibi fotografin icine etmiyor Snapdragon. Magic7 Pro parasina S25+ geliyor kardesim. O da 16 Pro dengi bir cihaz. Yani alabilirim. Sikma canini. Islemci olarak Exynos gibi %50 performans kaybi yasamazsin en azindan. 7 gen 3, abanmadigin surece yeterli bir islemci. Honor 200 Pro kamera konusunda bana gore 14T Prodan iyi. Fakat iyi bir noktaya degindin. 14T Pro'dan bahsetmekle. Cunku 14T Pro'da S24 FE'den iyi ama S24 FE daha F/P. Bu durumda bana kalirsa Honor 200 Pro mantikli olur. Ne yazik ki konu sahibi sadece S24 FE ve Honor 200 arasindan secim yapabiliyor. Bu durumda en iyisi magazaya gidip kontrol etmesi olacaktir. Benim aslinda anlatmak istedigim sey S24 FE'nin Honor 200'e kiyasla geceyle gunduz gibi bir fark olmadigini anlatmak. Sensor boyutunde zaten Honor 200 daha ustun. Sony'nin sensorlerini ben ISOCELL'e gore daha dogal ve rafine buluyorum. Benim isim kamera olsa S24 FE almazdim.
%50 performans kaybında bile 7 gen 3 den daha performanslı olması komik, ve 7 gen 3 ilahı güçler tarafından soğutuluyor hiç performans kaybetmiyor sanki.

En basitinden bu tablo bile gülünç.
1747857985143.webp

Neyle neyi kıyaslıyorsun anlamadım bea, S24FE vs Honor 200 kıyaslanabilecek cihazlar değiller.
Biri 25.500 diğeri 17.500'e satılıyor, bu iki cihazı kıyaslıyorsanız zaten honor 200 daha iyi demektir.

7 gen 3 ilahı güçler tarafından soğutuluyor hiç performans kaybetmiyor sanki.
Evet performans kaybetmiyor, kabaca incelemesini yazmıştım stess testi örnekleri var bakabilirsin.
WhatsApp Image 2025-01-28 at 16.07.42.webp
2143124.webp
Honor 200 mu almali yoksa S24 FE mi?
Ultra yavaş şarj ve üstün 2400e işlemcisini istiyorsa, evet 8 bin lira farkı verip S24 FE alınabilir.

Son düzenleme:
%50 performans kaybında bile 7 gen 3 den daha performanslı olması komik, ve 7 gen 3 ilahı güçler tarafından soğutuluyor hiç performans kaybetmiyor sanki.

En basitinden bu tablo bile gülünç.
Eki Görüntüle 149717
Evet ben S24 FE'nin bu performansini reddetmiyorum. S24 FE daha guclu bir islemciye sahip fakat atladiginiz bir kisim var. Honor 200 sogutma konusunda oldukca verimli. Isinan bir cihaz degil. Yani o sebeple S24 FE'ye kiyasla Honor 200 termal basarim acisindan daha dogru bir tercih olacaktir. Bir diger husus ise islemci her sey degil. Oyle olsaydi kimse iPhone almazdi zaten. Ne gerek var Poco 120 FPS veriyor ondan alalim derdi herkes. :) Konu sahibi muhtemelen yatmaya gitti bu arada. Zamani gelince kendi gorup sececek magazada. Daha fazla tartismaya gerek yok bence hangisi daha iyi diye. O yuzdsn birakalim da konu sahibi isine yarayacak en duzgun cihazi alsin. Bu kafidir.

Neyle neyi kıyaslıyorsun anlamadım bea, S24 FE vs Honor 200 kıyaslanabilecek cihazlar değiller.
Biri 25.500 diğeri 17.500'e satılıyor, bu iki cihazı kıyaslıyorsanız zaten Honor 200 daha iyi demektir.

Arkadaş Honor 200'ün 12 GB olanını öneriyor aynı fiyattalar dostum. 2019 amiral işlemcilere denk cihazı önermeyin oyunlar bile 540p açılıyor yapmayın etmeyin kullanmadım sanki cihazı.

Arkadaş Honor 200'ün 12 GB olanını öneriyor aynı fiyattalar dostum. 2019 amiral işlemcilere denk cihazı önermeyin oyunlar bile 540p açılıyor yapmayın etmeyin kullanmadım sanki cihazı.
Sunu anlamiyorsun. Biz Ultra ayarlarda oyun oynamiyoruz gundelik hayatta. Isinmasin, sarji uzun gitsin, fotograf kalitesi tatmin etsin yeter diyoruz. Simdi fiyatlara baktim 12 GB olani overpriced olmus. 8 GB olan daha mantikli.

Neyle neyi kıyaslıyorsun anlamadım bea, S24 FE vs Honor 200 kıyaslanabilecek cihazlar değiller.
Biri 25.500 diğeri 17.500'e satılıyor, bu iki cihazı kıyaslıyorsanız zaten Honor 200 daha iyi demektir.

Evet performans kaybetmiyor, kabaca incelemesini yazmıştım stess testi örnekleri var bakabilirsin.

Ultra yavaş şarj ve üstün 2400e işlemcisini istiyorsa, evet 8 bin lira farkı verip S24 FE alınabilir.

53 dakika ve şarj 1. Honor fanboyları bastı burayı kaçın. Ne hikmetse Magic6 Ultimate 320gips alıyor harika techtoker uygulaması.

Sunu anlamiyorsun. Biz Ultra ayarlarda oyun oynamiyoruz gundelik hayatta. Isinmasin, sarji uzun gitsin, fotograf kalitesi tatmin etsin yeter diyoruz. Simdi fiyatlara baktim 12 GB olani overpriced olmus. 8 GB olan daha mantikli.

2025 yılındayız ve konu sahibi büyük ihtimalle uzun süre kullanacak, yazılım desteği ve performans katiyen önemli. Kullanmadığım tek cihazlar katlanır cihazlar ve kesinlikle 7 gen 3 2025 için tercih edilecek SoC değil. 17k ya alınır fakat 25k ya kesinlikle alınmaz sabahtan beri anlattığım o.

Geri
Yukarı Alt